Witamina C 900g (Kwas L- Askorbinowy) z kapusty w proszku Skarby Gai
96,00 zł
Brutto
SUPLEMENT DIETY.
Opakowanie rodzinne - 600 porcji.
Oryginalna witamina C w proszku pozyskana z kapusty - 100% naturalna.
Witamina C pozyskana z kapusty - Wyprodukowana metodą dwustopniowej BI-Fermentacji. Ekstraktorami witaminy C z kapusty są ziemniaki i grzyby z rodziny micrococcus luteus. Mają one za zadanie rozłożyć kapustę do postaci sorbitolu, który poddany jest biofermentacji nadkrytycznej.
Jakość produktu została udokumentowana poprzez badania przeprowadzone w polskim laboratorium.
Witamina C pomaga:
w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego,
niweluje uczucie znużenia i zmęczenia, wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym,
wspomaga produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości i chrząstek,
uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne,
hamuje utlenianie cholesterolu frakcji LDL.
Witamina C z kapusty w proszku:
Dzięki swojej formie nie obciąża i nie podrażnia błon śluzowych żołądka
Bardzo dobrze i stosunkowo szybko rozpuszcza się w wodzie i wchłania do organizmu na całej długości przewodu pokarmowego w odróżnieniu od tabletek wchłanianych punktowo.
Witamina C ma postać białego, bardzo drobnego proszku. Cechuje się wysoką higroskopijnością.
Proces produkcyjny ekstrakcji kapusty do postaci drobnego białego proszku jest całkowicie naturalny i odbywa się bez użycia chemii.
Czystość: 100% kwasu l-askorbinowego (witaminy c) na 1 gram produktu.
Opakowanie zawiera: 900g (vit c) w proszku.
Skład: jedna porcja (1g-pół miarki wit c. Miarka dołączona do opakowania), witamina C-1000mg
Zalecany sposób spożycia/użycia: 1 raz dziennie do wody lub soku dodać 0,5 miarki witaminy. Dobrze wymieszać. Pić najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
Sup000432
Nowy
Brak recenzji użytkowników.
Dziękujemy za opinie! Twój komentarz został przesłany.