Składniki: sproszkowana, wewnętrzna kora z drzewa lapacho (Tabebuia impetiginosa), otoczka kapsułki: (substancja wiążąca: hydroksypropylometyloceluloza).
Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 2 kapsułki w trakcie posiłku. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Zaleca się stosowanie zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Zawartość opakowania: 100 kapsułek VEGE.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Czym jest Pau d’Arco?
Pau d’Arco, nazywane „skarbem Inków”, to wysuszona kora z drzewa Lapacho, rosnącego w tropikalnym i wilgotnym klimacie, w Ameryce Środkowej i Południowej. Roślina występuje na terenie współczesnego Peru, Kolumbii, Boliwii, Brazylii czy Gujany, jednak Inkowie, czyli rdzenni mieszkańcy tych terenów znali i wykorzystywali jej prozdrowotne właściwości już wieki temu.
Według historycznych źródeł plemiona Ameryki Południowej wykorzystywały korę Lapacho w postaci naparów do picia (tzw. Herbata Inków) w przypadku wystąpienia różnorodnych objawów: od przeziębiania, kaszlu i problemów z oddychaniem, poprzez problemy z układem pokarmowym, a kończąc na poważnych chorobach takich jak niedokrwistość czy malaria.
Jak działa Pau d’Arco?
Uważa się, że za prozdrowotne właściwości kory Lapacho w głównej mierze odpowiadają zawarte w korze naftochinony, wśród których za najistotniejsze uznaje się lapachol i beta-lapachon. Naftochinony posiadają właściwości antyseptyczne.
Sup000154
Nowy
Brak recenzji użytkowników.
Dziękujemy za opinie! Twój komentarz został przesłany.