- Nowy
Zadzwoń do nas +48 537 417 977














Morszczyn, znany również jako kelp, to brunatna alga morska występująca w płytkich wodach oceanicznych. Tworzy tzw. lasy kelpowe, które są domem dla licznych organizmów morskich. Popularne miejsca jej występowania to norweskie wybrzeże, wybrzeża Ameryki Północnej i Południowej, Japonia oraz Wyspy Brytyjskie.
Morszczyn jest naturalnym źródłem:
jodu organicznego, wspierającego funkcjonowanie tarczycy,
minerałów: wapń, magnez, żelazo, potas,
witamin: A, C, K, witaminy z grupy B,
polisacharydów, florotaniny i fukoksantyny – silnych przeciwutleniaczy.
Wspiera prawidłową pracę tarczycy i metabolizm hormonów T3/T4.
Pomaga w utrzymaniu zdrowego poziomu energii i metabolizmu.
Wspiera układ odpornościowy i ogólną witalność.
Pozytywnie wpływa na parametry cholesterolu i ciśnienia krwi.
Działa antyoksydacyjnie, chroniąc komórki przed stresem oksydacyjnym.
Może wspomagać kontrolę glikemii i prawidłową insulinowrażliwość tkanek.
⚠️ Osoby z chorobą Hashimoto powinny unikać suplementacji jodem – nadmiar jodu może nasilać stan zapalny tarczycy.
Mielony morszczyn jest wszechstronny i można go stosować:
jako dodatek do koktajli, smoothie i soków,
do naparów i herbat ziołowych,
jako składnik zup, sosów i sałatek.
Zalecana dzienna porcja: 1–2 g (około 1 płaska łyżeczka) dziennie.
Można dodawać do posiłków lub napojów według własnych potrzeb.
Nie przekraczać zalecanej dziennej dawki – zawiera naturalny jod.
100% suszony i mielony morszczyn (Fucus vesiculosus)
Bez konserwantów, barwników i wypełniaczy.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od światła.
Chronić przed dziećmi i wilgocią.
Waga: 100 g
Forma: mielony susz
Producent: Nanga
Kraj pochodzenia surowca: naturalne algi morskie
Naturalne źródło jodu i minerałów.
Wspiera zdrowie tarczycy, metabolizm i witalność.
100% naturalny, suszony produkt roślinny.
Możliwość łatwego dodawania do posiłków i napojów.
Brak recenzji użytkowników.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny