O produkcie:
Czas na Kombuchę! Napój, który szturmem podbija restauracje, bary i pikniki. Pyszny, orzeźwiający i trochę tajemniczy! Lekko gazowany, pełen smaku. Nasza Kombucha z hibiskusem powstaje na bazie czarnej herbaty, ma kwiatowy aromat i głęboki kolor. Nasza Kombucha to napój żywy, niepasteryzowany i niefiltrowany - samo dobro prosto z natury! Doskonała alternatywa dla mniej zdrowych, słodzonych napojów gazowanych i alkoholu.
Co to jest Kombucha?
Historia tego sfermentowanego napoju z herbaty, cukru, specjalnych kultur bakterii i drożdży, prawdopodobnie sięga aż II wieku. W Chinach Kombucha uważana jest za “eliksir wiecznego życia”.
Kombucha to napój powstały z fermentowanej herbaty. Otrzymujemy go dodając do osłodzonej herbaty specjalny grzyb herbaciany (SCOBY*) i pozostawiamy całość do fermentacji. W trakcie tego procesu bakterie i drożdże zawarte w grzybku herbacianym (SCOBY*) zużywają cukry z herbaty i przetwarzają je na kwas octowy, kwas glukonowy oraz inne substa
Właściwości Kombuchy z hibiskusem:
100% naturalny napój przyrządzany na bazie herbaty
zdrowa alternatywa dla napojów gazowanych i alkoholu
odpowiedni dla wegan
niepasteryzowana i niefiltrowana
bezglutenowa
Informacje
Przechowywanie: Kombuchę przechowuj w chłodzie, w lodówce lub spiżarni. Optymalna temperatura to 2-8 stopni Celsjusza. Kombucha jest żywa, dlatego może bąbelkować i delikatnie gazować. To dobry znak! Unikaj potrząsania butelką i trzymania jej w cieple.
Składniki: napar z czarnej herbaty (woda, czarna herbata 1%), zagęszczony sok jabłkowy 21%, kwiat hibiskusa 5%,żywe kultury scoby.
Pojemność: 750 ml
Zdr000413
Nowy
Brak recenzji użytkowników.
Dziękujemy za opinie! Twój komentarz został przesłany.