Wysokiej, spożywczej jakości (FOOD GRADE) węgiel aktywny pozyskiwany z łupin orzecha kokosowego, charakteryzujący się dużą powierzchnią absorpcyjną.Składniki: węgiel aktywny z kokosa.Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: 1/4 miarki. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.Sposób użycia: 1/4 miarki produktu wymieszać z niewielką ilością wody i wypić.Produkt nie może być stosowany, jako substytut zróżnicowanej diety. Zaleca się stosowanie zrównoważonej diety i zdrowego trybu życia.Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią. Działanie:
wykazuje właściwości adsorbujące,
przeciwdziała nadmiernej akumulacji gazów jelitowych,
poprawia komfort trawienny
Węgiel aktywny to pierwiastkowa postać węgla, charakteryzująca się bardzo dużą porowatością. Dzięki istnieniu rozległej sieci porów, węgiel taki posiada bardzo dużą powierzchnię właściwą (nawet ponad 3000 m2/g).
Dzięki tak rozbudowanej powierzchni, węgiel aktywny posiada znakomite właściwości adsorpcyjne (adsorbent) i jest w stanie wiązać powierzchniowo i neutralizować wiele substancji. Ponadto jako adsorbent znalazł zastosowanie również w kosmetyce (maseczki oczyszczające skórę), w środkach higienicznych (wybielające pasty do zębów) czy w wielu innych dziedzinach jako środek filtrujący (np. w akwarystyce)
Pochodzenie węgla aktywnego
Wiele produktów na rynku opartych jest na niskiej jakości, technicznym węglu aktywnym otrzymywanym z węgla drzewnego lub kopalnego, które nie są przeznaczone do celów konsumpcyjnych, lecz do zastosowań przemysłowych czy technicznych. Ze względu na niską klasę czystości użytego węgla, mogą one zawierać szkodliwe dla zdrowia substancje. Najbezpieczniejszym źródłem czystego węgla aktywnego z przeznaczeniem do konsumpcji są łupiny orzechów kokosowych.
Sup000057
Nowy
Brak recenzji użytkowników.
Dziękujemy za opinie! Twój komentarz został przesłany.