Soplówka jeżowata - grzyb jadalny z rodziny soplówkowatych.
Źródło żelaza, cynku, miedzi, germanu, potasu, polisacharydów (beta-glukany), hericenonów, erinacyn.
Składniki soplówki jeżowatej mają zdolność do regeneracji układu nerwowego, wywoływania syntezy czynnika wzrostu nerwów (NGF). Wpływają na poziom koncentracji, pamięć, poprawiają pracę i zdolności umysłowe mózgu, samopoczucie i jakość snu, zmniejszają poziom rozdrażnienia. Aktywują układ odpornościowy, zwiększając aktywność makrofagów i komórek NK (natural killer)., usuwających komórki nieporzadane. Mogą obnićyć ryzyko cukrzycy i chorób układu krażenia. Skutecznie zwalczają skutki działania stresu oksydacyjnego (wolne rodniki).
SKŁADNIK: ekstrakt z grzybni standaryzowany>3% erinacyn, >15% polisacharydów.
WAŻNE: ekstrakty z owocników i grzybni muszą być używane łącznie, najlepiej z dodatkiem witamina C.
UWAGA: Nie łączyć z nabiałem.
Zalecane spożycie: 1 płaską miarkę ekstraktu z grzybni (ok.400mg) i 1 płaską miarkę ekstraktu z owocników (ok. 400 mg), dodać do soku owocowego, warzywnego, innych napojów.
Przechowywanie: w suchym i ciemnym miejscu.
ARC000025
Nowy
Brak recenzji użytkowników.
Dziękujemy za opinie! Twój komentarz został przesłany.