Koszyk
  • Nowy
    Wiąz czerwony kora mielona 50g Nanga

Wiąz czerwony kora mielona 50g Nanga

58,00 zł
Brutto
Ilość
Dodaj do listy życzeń

 

Regulamin

 

Dostawa

 

Zwroty

payment-detail

Bezpieczne rozliczenie

Wiąz czerwony (Ulmus rubra) – rozłożyste drzewo z rodziny wiązowatych, dorastające do 20 metrów wysokości, o owalnych ząbkowanych liściach, które jesienią zmieniają swoją barwę na intensywnie czerwoną. Naturalnie występuje na południowo-środkowych obszarach Ameryki Północnej. Surowcem zielarskim jest kora, która obfituje w takie substancje czynne, jak: śluzy, kwas salicylowy, czy flawonoidy. Dawniej stosowany był przez miejscową ludność u osób o obniżonej odporności, dla wzmocnienia układu pokarmowego, a także jako środek łagodzący podrażnienia skóry. Współcześnie kora wiązu czerwonego ceniona jest przede wszystkim za swoje kojące działanie na błony śluzowe układu trawiennego oraz oddechowego. Kwas salicylowy i flawonoidy wykazują działanie łagodzące podrażnienia, a obecne w korze śluzy tworzą specjalna warstwę, chroniącą błony śluzowe przed następnymi uszkodzeniami. Właściwości prozdrowotne: Działa łagodząco na błony śluzowe układu pokarmowego i oddechowego. Otacza błony śluzowe warstwą ochronną. Składniki: Wiąz czerwony (Ulmus rubra) – kora 100%. Surowiec najwyższej jakości! Wiąz czerwony dostępny w formie ciętej lub mielonej. Produkt najwyższej jakości! Kraj pochodzenia: USA. Zalecany sposób użycia: Kora wiązu w proszku: Pół łyżeczki proszku zalać połową szklanki ciepłej wody i wymieszać. Odstawić na 10-15 minut po czym wypić wyciąg bez osadu. Stosować 3 razy dziennie między posiłkami. Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przeciwwskazania: Ciąża, karmienie piersią, nadwrażliwość na roślinę.
656533365365

Brak recenzji użytkowników.

16 innych produktów w tej samej kategorii:

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny