- Nowy
Zadzwoń do nas +48 537 417 977














Ghee to uniwersalny i bezpieczny tłuszcz do obróbki cieplnej:
do smażenia – nie przypala się, ma bardzo wysoki punkt dymienia (260°C),
do gotowania i duszenia – podkreśla smak zup, warzyw i mięs,
do pieczenia – zdrowa alternatywa dla margaryny i olejów roślinnych,
na kanapkę – jako zamiennik tradycyjnego masła,
w kosmetyce – idealne do masażu, pielęgnacji skóry i włosów, oczyszczania twarzy oraz jako naturalny krem.
produkowane według tradycyjnej indyjskiej receptury,
100% tłuszcz mleczny pochodzący od polskich krów z Bieszczad,
wolne od laktozy, glutenu i kazeiny,
bez konserwantów, barwników i zagęstników,
bogate w witaminy A, D, E i K,
bez „złego” cholesterolu,
bezpieczne dla kobiet w ciąży i karmiących.
Dzięki swojej strukturze i czystemu składowi ghee:
jest łatwo przyswajane przez komórki organizmu,
działa jako doskonały transporter witamin i mikroelementów,
wspiera trawienie i oczyszczanie układu pokarmowego,
wzmacnia odporność i poprawia funkcjonowanie mózgu,
chroni śluzówkę żołądka,
wspiera regenerację skóry i włosów,
stosowane w kuracjach ajurwedy – m.in. w tzw. kąpielach oczu.
Nie wymaga lodówki — najlepiej przechowywać je w temperaturze pokojowej. Konsystencja naturalnie zmienia się wraz z porą roku: latem bardziej płynne, zimą twardsze. Biały osad jest wynikiem naturalnych procesów i świadczy o wysokiej jakości produktu.
| Wartość odżywcza | w 100 g | w porcji 5 g |
|---|---|---|
| Wartość energetyczna | 3675 kJ / 894 kcal | 183 kJ / 44 kcal |
| Tłuszcz | 100 g | – |
| w tym nasycone | 73 g | – |
| Węglowodany | 0 g | 0 g |
| Błonnik | 0 g | 0 g |
| Białko | 0 g | 0 g |
| Sól | 0 g | 0 g |
Masło klarowane ghee to wysokiej jakości tłuszcz powstający w tradycyjnym, indyjskim procesie klarowania. Nasze ghee wytwarzane jest metodą rzemieślniczą przez 8–12 godzin, z mleka krów wypasanych na terenach bieszczadzkich. Dzięki temu wyróżnia się czystym składem, wyjątkowym aromatem i doskonałą wartością odżywczą.
Brak recenzji użytkowników.
Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny